Styrelsen


Lär känna Hudiksvalls affärskvinnors styrelse


Styrelsen väljs av årsmötet. Styrelsen skall bestå av fem ordinarie ledamöter.
På årsmötet väljs även en till två styrelsesuppleanter.


Ulrika Berggren Höglund


ORDFÖRANDE


Bakgrund

Utbildad fritidspedagog/specialpedagog och arbetat med det i 30 år. Bytte yrkesbana för 5 år sedan och skolade om mig till fotograf.


Driver nu verksamhet som fotograf. Jag fotografera/ filmar främst fastigheter men allt inom foto är intressant. Fotograferar/ filmar även med drönare. Jag gjorde min första fotobok sommaren 2021 och har flera spännande projekt på gång framöver.


Varför är du med i styrelsen i Hudiksvalls affärskvinnor?

Jag är med i styrelsen för att stötta och engagera medlemmarna i vårt nätverk, förhoppningsvis även utveckla mig själv.


För mig är det viktigt att utvecklas som företagare och dela erfarenheter med andra företagare. Som fotograf är jag oftast ensam ute på jobb och eftersom jag trivs i sociala sammanhang vill jag gärna vara med i ett nätverk för att dela erfarenheter med andra. Det är i mötet all utveckling sker, det har alltid varit viktigt för mig.

Matilda Olsson


KASSÖR & LEDAMOT


Bakgrund

Driver Emily Matilda sömnadsateljé i Hudiksvall sedan 2017. Erbjuder specialdesignade brudklänningar, ändrings- och skrädderiarbeten och har kvällskurser i sömnad.


Arbetade som mönsterkonstruktör och sömmerska på Ida Sjöstedt i 8 år innan jag valde att flytta tillbaka till mina rötter i Hudiksvall och starta eget.


Varför är du med i styrelsen i Hudiksvalls affärskvinnor?

Att driva och starta företag är oftast ensamt och det är viktigt med kontakter. Genom vårt trevliga nätverk har jag lärt känna andra företagare som jag ser som både mina vänner och kollegor.


Jag hoppas mitt engagemang kan bidra till att utveckla både mitt eget och de andra medlemmarnas företagande i den här viktiga föreningen!

Annelie Elfström


LEDAMOT


Bakgrund

Utbildad inom grafisk design och media.

7 års erfarenhet av kundservice, webbdesign och systemutveckling på IT-företaget DIAKRIT i Bangkok, Thailand. Utbildad inredare och homestylist.


Driver idag verksamhet inom professionell organisering i företaget Struktur & Inredning där jag hjälper människor att må bra i sina hem och på arbetet genom att rensa, organisera och designa förvaringslösningar. Utbildar andra ordningskonsulter i Sverige via Ordningsstudion AB och är medgrundare till branschorganisationen SBPO för ordningskonsulter. 


Varför är du med i styrelsen i Hudiksvalls affärskvinnor?

Jag tycker det är viktigt att lyfta företagskvinnor och att arbeta för att vi lokalt ska ha goda förebilder och förutsättningar inom olika branscher. 


Som styrelsemedlem hoppas jag på att kunna bidra med att lyfta vårt nätverk och våra medlemmar i Hälsingland! Föreningen ska vara en plats för inspiration och gemenskap, där vi kan samarbeta och utvecklas tillsammans till de goda förebilder vi själva vill se i vår närhet!

Elisabeth Kamél


LEDAMOT


Bakgrund

Valde pedagogik som biämne när jag läste min fil kand i Data- och Systemvetenskap för att jag var säker på att jag skulle kunna göra skillnad vid införandet av nya IT-system. Människor behöver förstå varför man genomför förändringar. Det ledde mig snabbt in på ledarskap och projekt. Har jobbat med många olika branscher och är fortfarande nyfiken på fler. Jag har gått från att de operativa rollerna till att stötta, coacha och träna ledare, och skriva böcker om kommunikation och ledarskap.


Flyttade till Järvsö på heltid 2019 för att det sjuder av liv i bygden och för skidåkningen.


Varför är du med i styrelsen i Hudiksvalls affärskvinnor?

Som ny i bygden behövde jag nätverka så det blev naturligt att gå med i föreningen. Det är ett enkelt och avspänt sätt att träffa och lära känna nya människor på riktigt.


Jag tycker det är viktigt att göra kvinnor synliga och stärka varandra, det gjorde en gång att jag startade ett kvinnligt ledarnätverk inom Dataföreningen i Stockholm. Här vill jag fortsätta synliggöra och samtidigt bidra till ny kunskap och utveckling. Och bygga vidare på en fin gemenskap.

Ingela Sihvola


LEDAMOT


Bakgrund

Jag har arbetat som redovisningskonsult sedan 2008 och driver idag Ingela Ekonomitjänst där jag erbjuder hjälp med bokföring, bokslut och årsredovisning.


Varför är du med i styrelsen i Hudiksvalls affärskvinnor?

Att vara med i styrelsen är givande, roligt och kreativt arbete.


Jag vill vara med och driva föreningen framåt och tillsammans planera för event som är utvecklande och bygger gemenskap bland medlemmarna!

Anna Martinsson 


SUPPLEANT


Bakgrund

Jag är född och uppvuxen i Stockholm, men 2010 valde jag att flytta till mitt sommarhus i Hudik och startade 2016 upp mitt företag -  Prepmedia. 


Jag är utbildad grafiker och har arbetat inom marknadsföring och projekledning på ett flertal företag. Mina uppdrag idag består just nu till stor del av butiksdisplayer, annons- och bildproduktion till exempelvis Henkel - Schwarzkopf och Barnängen m fl.

.


Varför är du med i styrelsen i Hudiksvalls affärskvinnor?

Som egen företagare blir man ganska ensam. Jag jobbar hemifrån och kände att jag behövde ett större nätverk. Jag gick med ganska nyligen och jag ser fram emot att få ta del av all den här härliga, positiva energin, som jag upplever att det här nätverket utstrålar. Det finns mycket vi kan lära av varandra. Man behöver inspiration och förhoppningsvis kan även jag vara med inspirera andra. Jag upplever att dessa kvinnliga nätverk blir mindre prestigefulla och mer inspirerande. Det är viktigare att hjälpa varandra att växa, än att hävda sin egen storhet.

Marlene Westin


SUPPLEANT


Bakgrund

Jag driver företaget Trollsländans värld - en plats för njutning och utveckling. Företaget består av två delar, dels en njutningsträdgård med kafé, Lilla plantskolan och olika evenemang i trädgården, dels en plats för personlig utveckling och stöd i svåra situationer.

Jag är utbildad rehabiliteringsvetare och alkohol-och drogterapeut och har arbetat mycket med medberoendeproblematik. Jag älskar att se människor växa, börja tycka bra om sig själva och utvecklas till den de är skapad att vara. Jag är också trädgårdsnörd som älskar att baka och att bjuda på en god stund.


Varför är du med i styrelsen i Hudiksvalls affärskvinnor?

Jag är med i styrelsen för att utveckla kvinnligt företagande. Att skapa ett starkt nätverk där både social samvaro och affärsmöjligheter får blomstra tror jag skapar starkare företagare, ett bättre företagsklimat och ger fler möjlighet att ta steget och starta eget. 

REVISOR
Inga-Lill Nyberg


REVISORSUPPLEANT
Agnetha Påhlin


VALBEREDNING
Malin Sjöström

Åsa Askne


Föreningens stadgar

Föreningens nu gällande stadgar antogs på årsmötet den 22 april 2015 och följer här nedan.